Portalul a fost creat cu suportul financiar al Uniunii Europene
Flash-mob inedit în centrul capitalei: peste 200 de elevi din învățământul profesional vor lansa campania “Meserie pe plac, viitor asigurat”
15.06.2017

1 min#meseriepeplac #viitorasigurat

CINE: Ministerul Educației al Republicii Moldova împreună cu elevii școlilor profesionale, colegiilor și centrelor de excelență

CE: Lansarea campaniei de informare și promovare a învățământului profesional tehnic (ÎPT) cu genericul “Meserie pe plac, viitor asigurat”

CÂND: 22 iunie, 2017, ora 11.00

UNDE: Piața Marii Adunări Naționale, or. Chișinău

PARTICIPANȚI:

• Reprezentanți ai Ministerului Educației
• Reprezentanți ai Delegației Uniunii Europene la Chișinău
• Elevi, absolvenți de succes, profesori, parteneri de dezvoltare

NOTĂ: Campania “Meserie pe plac, viitor asigurat” se desfășoară în perioada iunie-august 2017, fiind organizată de Ministerul Educației, cu susținerea financiară a Uniunii Europene.
Scopul campaniei este de a informa opinia publică despre realizările importante ale învățământului profesional tehnic și a îmbunătăți imaginea publică a acestui domeniu educațional. În cadrul campaniei de informare vor fi prezentate istorii de succes, spoturi video și audio, materiale destinate elevilor de gimnaziu, vor fi organizate evenimente și dezbateri publice despre perspectivele pe care le oferă astăzi studiile profesional tehnice, precum și o componentă online adresată în special tinerilor.

Campania vine să sprijine unul din obiectivele Strategiei de dezvoltare a învățământului profesional tehnic pentru anii 2013-2020, care prevede sporirea atractivității acestui domeniu de învățământ și creșterea gradului de înmatriculare a elevilor cu 10%.

Începând cu anul 2014, Ministerul Educației cu sprijinul Uniunii Europene desfășoară un amplu proces de modernizare a învățământului profesional tehnic, inclusiv renovarea infrastructurii instituțiilor, revizuirea programelor de studii pentru a fi mai practice și mai relevante pentru piața muncii, introducerea învățământului dual pentru a studia direct la întreprindere, promovarea meseriilor și specialităților noi. UE sprijină sistemul ÎPT cu un program de suport bugetar în valoare de 25 mln de euro și asistență tehnică de 5 mln euro.

Elevii care optează pentru învățământul profesional tehnic pot alege astăzi din peste 80 de meserii și 100 de specialității predate în 11 Centre de Excelență, 32 colegii și 47 școli profesionale.