Portalul a fost creat cu suportul financiar al Uniunii Europene
Personalul didactic și managerial din cadrul Centrelor de excelență sunt instruite să elaboreze materiale digitale de învățare
26.11.2019

În perioada 26-28 noiembrie în incinta Centrului de excelență în informatică și tehnologii informaționale, în conformitate cu Ordinul 1484/2019 se desfășoară atelierul de lucru cu tematica „Utilizarea materialelor digitale de învățare în învățământul profesional tehnic”.

Atelierul de lucru este organizate de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării în parteneriat cu Proiectului Twinning „Sporirea calității și eficienței învățământului profesional tehnic în Republica Moldova”. În cadrul căruia participă circa 40 de cadre didactice și manageriale din cadrul centrelor de excelență.

Prezent la eveniment, șeful Direcției Învățământ profesional tehnic, Silviu Gîncu a reiterat importanța utilizării materialelor digitale în procesul de instruire în învățământul profesional tehnic și a solicitat participanților prezenți la atelier să se implice cât mai activ în procesul de elaborarea a materialelor digitale. „Prin intermediul materialelor digitale de învățare se va reuși a crește calitate predării, inclusiv a competențelor profesionale ale cadrelor didactice”, a precizat aceasta.

În cadrul atelierului, experții din cadrul proiectului Twinning Esko Lius, Imad Kawani și Vesajoona Salonen au prezentat unele practici internaționale privind elaborarea materialelor digitale, focusându-se primordial asupra necesității instruirii participanților din perspectiva utilizării instrumentelor digitale în procesul de predare-învățare-evaluare.