Portalul a fost creat cu suportul financiar al Uniunii Europene
MECC a lansat modulul „Învățământ Profesional Tehnic” în cadrul Sistemului Informațional de Management în Educație
07.08.2020

 

Pe parcursul a cinci zile, 175 de reprezentanți ai învățământului profesional tehnic vor beneficia de sesiuni de instruire privind introducerea și actualizarea datelor în Sistemul Informațional de Management în Educație (SIME). Procesul de exploatare a modulului a fost inițiat astăzi, 6 august, de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC).

Natalia Grîu, secretarul de stat în domeniul educației, a subliniat importanța sistematizării informațiilor în secolul XXI și, mai cu seamă, pe fundalul pandemic. „Sperăm că vom implementa cu succes acest proiect de la 1 septembrie 2020. La prima etapă, este  important aspectul capacitării și informării în utilizarea corectă a acestui serviciu de management educațional” a punctat secretarul de stat.

La prima sesiune de instruire, desfășurată astăzi online au participat 38 de cadre didactice – reprezentanți ai centrelor de excelență. Pentru zilele următoare este planificată și formarea utilizatorilor din colegii și școli profesionale.

După finalizarea programului de instruiri, responsabilii din fiecare instituție vor introduce timp de o săptămână 50% din datele anului de studii 2019 – 2020. Ulterior, toți reprezentanții implicați (Compania dezvoltatoare, specialiștii MECC, dar și Centrul Tehnologii Informaționale și Comunicaționale în Educație) vor realiza evaluarea datelor introduse și vor oferi suport tehnic sau metodologic.

Amintim că Sistemul Informațional de Management în Educație a fost lansat în 2017 pentru învățământul general, fiind extins în acest an și pentru învățământul profesional tehnic. SIME este parte a Proiectului „Reforma Învățământului în Moldova”, gestionat de MECC, cu asistența Băncii Mondiale și a Centrului pentru Tehnologii Informaționale și Comunicaționale în Educație.