Portalul a fost creat cu suportul financiar al Uniunii Europene
Pe data de 17 noiembrie 2020, opt elevi-ucenici din cadrul Colegiului de Inginerie din Strășeni au semnat în urma unui amplu proces de selecție contractele de ucenicie cu compania germană OKW
20.11.2020

 

Pe data de 17 noiembrie 2020, opt elevi-ucenici din cadrul Colegiului de Inginerie din Strășeni au semnat în urma unui amplu proces de selecție contractele de ucenicie cu compania germană OKW. Programul moldo-german JUMP este un program de ucenicie cu durata de doi ani, în cadrul căruia elevul-ucenic este angajat la o companie germană, iar fazele de instruire practică se petrec în Germania.

Menționăm că reprezentanții OKW, producător cu o experiență de peste 70 de ani în tehnologia de formare prin injecție, prelucrarea metalelor, a plasticului și unul dintre cei mai importanți producători din domeniul tehnologiei de carcase și butoane de reglare din lume, în luna august ai anului curent au vizitat Republica Moldova.

Ei au deschis o nouă filială de producere în țara noastră și au semnat un Acord de parteneriat cu Colegiul de Inginerie din Strășeni, acord care prevede școlarizarea internațională a opt elevi în cadrul programului JUMP ce oferă: un curs intensiv de limbă germană, 3 faze a cîte 3 luni de instruire practică în cadrul companiei din Germania și evenimente de team building cu alți ucenici internaționali.

Astfel, studenții înmatriculați la Colegiul de  Inginerie în anul de studii 2020 – 2021, instituție care instruiește tinerii în învățământ dual la programele de formare profesională tehnică Mecatronică și Utilaj tehnologic industrial și accesorii, vor absolvi după 2 ani de studii programul de instruire teoretică în Republica Moldova și instruire practică în Germania.

De asemenea, toate  cheltuielile de cazare, alimentație și transport sunt acoperite de compania germană. Adițional, tinerii vor beneficia și de o bursă de studii.

Astfel, studenții Colegiului de Inginerie din Strășeni vor îmbina instruirea teoretică cu cea practică, punând în aplicare utilajul performant de ultimă generație de care dispune instituția.

La eveniment au fost prezenți Doamna Nadja Schneider, coordonatoarea programului JUMP, Domnul Cristoph Schneider, Directorul și Proprietarul companiei OKW, precum și Domnul Marin Ciobanu, Directorul Colegiului de Inginerie Strășeni.