Портал был создан при финансовой поддержке Европейского Союза
Новости
ВтPMEESTE_июня+0300RиюньPMEEST_1C_июнь2020

Master - class Bucătăria europeană

Cadrele didactice și elevii din cadrul școlilor profesionale și centrelor de excelență au avut posibilitatea să urmărească în regim online la data de 25.06.2020 Master – classul cu subiectul  Bucătăria europeană.

ПнPMEESTE_июня+0300RиюньPMEEST_1C_июнь2020

Candidații care vor participa la concursul de admitere ...

Candidații care vor participa la concursul de admitere în învățământul profesional tehnic vor putea depune dosarele atât în regim online cât și fizic cu înregistrare telefonică prealabilă

ЧтPMEESTE_июня+0300RиюньPMEEST_1C_июнь2020

Comunicat Master Class ,,Bucătăria mediteraneeană,,

La data de 10.06.2020, în laboratorul Școlii Profesionale nr.5 din Chișinău a fost transmis on-line primul Master class cu tematica ,,Bucătăria mediteraneeană,, pentru elevii și cadrele didactice din școlile profesionale din țară.

СбPMEESTE_июня+0300RиюньPMEEST_1C_июнь2020

Cabinetul de miniștri a aprobat proiectul de lege privind anularea examenelor de calificare la finalizarea programelor de formare profesională tehnică, anul de studii 2019-2020

Cabinetul de miniștri a aprobat proiectul de lege privind anularea examenelor de calificare la finalizarea programelor de formare profesională tehnică, anul de studii 2019-2020

СрPMEESTE_июня+0300RиюньPMEEST_1C_июнь2020

Conferinţa Ştiinţifică Internaţională „EDUCAŢIA: FACTOR PRIMORDIAL ÎN DEZVOLTAREA SOCIETĂŢII”

Conferinţa Ştiinţifică Internaţională  „EDUCAŢIA: FACTOR PRIMORDIAL ÎN DEZVOLTAREA SOCIETĂŢII”Conferinţa Ştiinţifică Internaţională  „EDUCAŢIA: FACTOR PRIMORDIAL ÎN DEZVOLTAREA SOCIETĂŢII”

СрPMEESTE_июня+0300RиюньPMEEST_1C_июнь2020

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a aprobat „Ghidul metodologic pentru transpunerea competențelor profesionale în rezultate ale învățării”

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a aprobat „Ghidul metodologic pentru transpunerea competențelor profesionale în rezultate ale învățării”.

ЧтPMEESTE_мая+0300RмаяPMEEST_1C_мая2020

Igor Șarov a discutat despre anularea examenelor de calificare cu directorii instituțiilor de învățământ profesional tehnic

Anularea examenelor de calificare la finalizarea programelor de formare profesională tehnică, anul de studii 2019-2020 și eliberarea Certificatelor de calificare/Diplomelor de studii profesionale elevilor care finalizează în acest an programe de formare profesională tehnică au fost principalele subiecte abordate de către ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, în cadrul unei ședințe online cu managerii instituțiilor de învățământ profesional tehnic.

ПтPMEESTE_мая+0300RмаяPMEEST_1C_мая2020

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării va extinde sistemul de validare a competențelor dobândite în contexte de învățare nonformală și informală.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a organizat la 14 mai, o ședință online cu reprezentanții instituțiilor de învățământ profesional tehnic participante în cadrul programului pilot de validare a învățării anterioare și centrelor de excelență care urmează a fi incluse începând cu anul de studii 2020-2021 în acest program.
ПтPMEESTE_мая+0300RмаяPMEEST_1C_мая2020

Guvernul a aprobat mecanismul de finanțare bugetară a învățământului profesional tehnic prin finanțare complementară și prin concurs în bază de proiecte.

     Astăzi, 13 mai, cabinetul de miniștri a aprobat Hotărârea Guvernului „Cu privire la modificarea Hotărârii Guvernului nr. 1077/2016 cu privire la finanțarea în bază de cost per elev a instituțiilor publice de învăţămînt profesional tehnic.

СрPMEESTE_мая+0300RмаяPMEEST_1C_мая2020

Sănătatea copiilor și a cadrelor didactice - prioritatea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării în toate acțiunile întreprinse

Reglementările organizaționale privind finalizarea anului de studii în învățământul general în condiții de carantină,