Portalul a fost creat cu suportul financiar al Uniunii Europene
Știri
06.09.2017

Partenerii sociali și instituțiile de învățământ profesional tehnic își unesc eforturile pentru pregătirea de calitate a specialiștilor din domeniul agricol

Federația Națională a Sindicatelor din Agricultură și Industria Alimentară în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, a organizat pe 24 august curent Conferința anuală a cadrelor didactice din colegii.

01.09.2017

Partenerii de dezvoltare vor susține în continuare modernizarea învățământului profesional tehnic din Republica Moldova

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a organizat marți, 29 august, o nouă ședință de coordonare a donatorilor care sprijină dezvoltarea Învățământului profesional tehnic (ÎPT) în Republica Moldova. La eveniment au fost prezenți oficiali, reprezentanți ai organizațiilor internaționale, manageri ai instituțiilor de învățământ.

26.08.2017

Un nou Regulament va clarifica regulile de organizare a învățământului dual în Moldova

Ministerul Educației, Culturii şi Cercetării a elaborat și a propus spre consultare publică Regulamentul cu privire la organizarea și desfășurarea învățămîntului dual. Documentul stipulează condițiile legale necesare pentru buna funcționare a acestui tip de învățământ în Republica Moldova și urmează să fie aprobat oficial de către Guvern.

15.08.2017

Începe turul doi al admiterii în școlile profesionale

Peste 3,400 de candidați sunt așteptați la studii în școlile profesionale din republică în turul doi al admiterii. Tinerii sunt invitați să aplice între 16-25 august și să-și aleagă o meserie care să le aducă satisfacție și șanse de angajare în câmpul muncii.

10.08.2017

Candidații la studii în colegii și centre de excelență sunt așteptați în turul doi de admitere

Candidații care nu au reușit să se înscrie la studii pentru diverse specialități predate în colegii și centre de excelență (CE) sunt așteptați să o facă în turul doi al admiterii, care se desfășoară în perioada 9-12 august.

28.07.2017

Uniunea Europeană oferă suport pentru creșterea atractivității învățământului profesional tehnic din Republica Moldova

Programe de studii noi, infrastructură modernizată, lecții practice direct la întreprindere și posibilități de angajare în câmpul muncii – sunt doar câteva dintre realizările reformei învățământului profesional tehnic (ÎPT), demarată în anul 2014 de către Ministerul Educației cu sprijinul tehnic și financiar al Uniunii Europene.

27.07.2017

Invitație club de presă „Învățământul profesional tehnic: ce oportunități oferă astăzi elevilor?”

Începând cu anul  2014, Ministerul Educației cu sprijinul Uniunii Europene desfășoară reforma ÎPT. În ultimii ani au fost înregistrate mai multe progrese în acest domeniu, motiv pentru care educația profesională a devenit mai atractivă pentru elevi.

20.07.2017

Guvernul a aprobat Planul de admitere în învățământul profesional tehnic și superior pentru anul de studii 2017-2018

Guvernul a aprobat miercuri, 19 iulie, în cadrul şedinţei ordinare, Planul de admitere pentru pregătirea cadrelor de specialitate pe meserii, specialităţi şi domenii generale de studii, în instituţiile de învăţământ profesional tehnic şi superior pentru anul de studii 2017–2018.

19.07.2017

Reguli noi la evaluarea finală în învățământul profesional tehnic

Ministerul Educației a organizat marți, 18 iulie, un atelier de lucru cu privire la procesul de evaluare finală în instituțiile de învățământ profesional tehnic și diseminarea rezultatelor unei noi metodologii de evaluare, care a fost experimentată în 35 de școli profesionale din țară.

07.07.2017

Concursul de admitere în școli profesionale, colegii și centre de excelență va începe pe 17 iulie

Potrivit Ordinului cu privire la aprobarea termenelor de depunere a dosarelor pentru concursul de admitere în instituțiile de învățământ profesional tehnic al Ministerului Educației, concursul de admitere...