Portalul a fost creat cu suportul financiar al Uniunii Europene
Știri
30.03.2017

Ministerul Educației continuă să dezvolte noi curricula în învățământul profesional tehnic

Circa 100 de profesori delegați din partea Centrelor de Excelență, colegiilor și școlilor profesionale din țară au participat  joi, 30 martie, în cadrul unui nou atelier de instruire privind elaborarea curriculumului în învățământul profesional tehnic, organizat de Ministerul Educației (ME), cu sprijinul Proiectului de Asistență Tehnică al UE.

28.03.2017

Cadrul Național al Calificărilor din nou pe agenda publică

Mai mulți experți în educație, reprezentanți ai pieței muncii, parteneri sociali, reprezentanți ai organizațiilor internaționale și specialiști de profil s-au întâlnit marți, 28 martie, în cadrul unui seminar național organizat de Fundația Europeană de Formare (ETF) la Chișinău.

24.03.2017

„Cel mai bun maistru tâmplar-dulgher” activează la Școala Profesională nr. 4 din Chișinău

13 maiștri-instructori din opt școli profesionale din țară au concurat pentru titlul de „Cel mai bun maistru tâmplar-dulgher” în cadrul unui concurs național desfășurat în perioada 21-22 martie la Școala Profesională din Căușeni.

23.03.2017

Centrul de Excelență în IT are un nou laborator multimedia și o secție de formare continuă

Centrul de Excelență în Informatică și Tehnologii Informaționale (CE IT) a inaugurat joi, 23 martie, o Secție de formare continuă și resurse educaționale și un Laborator multimedia, dotate cu sprijinul Agenției Austriece pentru Dezvoltare și al Guvernului României.

17.03.2017

Centrele de Excelență vor fi reparate capital în 2017

Chișinău, 17 Martie - Ministerul Educației a organizat vineri, 17 martie, o vizită de documentare la Centrul de Excelență în Industria Ușoară din Chișinău pentru a lansa oficial procesul de reconstrucție capitală a Centrelor de Excelență (CE) și a informa opinia publică despre acțiunile de modernizare a învățământului profesional tehnic.

14.03.2017

Anunț de selectare a componenței Consiliului Național al Elevilor din învățământul profesional tehnic, ediția 2017-2018

Elevii din colegii și școli profesionale sunt invitați să participe în concursul de selectare a noii componențe a Consiliului Național al Elevilor din învățământul profesional tehnic (CNE ÎPT), ce va activa pe durata anului de studii 2017-2018.

14.03.2017

Ministerul Educației pregătește o concepție de dezvoltare a învățământului dual

Ministerul Educației a organizat joi, 9 martie, o ședință de lucru cu privire la concepția de organizare și desfășurare a învățământului dual în Republica Moldova. Documentul este elaborat cu sprijinul proiectului „Reforma structurală în învăţământul profesional tehnic (ÎPT) în Republica Moldova”, implementat de Agenţia de Cooperare Internaţională a Germaniei (GIZ).

03.03.2017

Managerii instituțiilor de învățământ profesional tehnic au discutat direcțiile strategice de activitate pentru anul 2017

Ministerul Educației a organizat joi, 2 martie, o primă ședință de lucru cu managerii instituțiilor de învățământ profesional tehnic (ÎPT). Participanții au pus în discuție direcțiile strategice de activitate pentru anul 2017 și acțiunile care urmează a fi realizate în contextul modernizării sectorului de învățământ profesional.

28.02.2017

Uniunea Europeană va continua să sprijine modernizarea învățământului profesional tehnic

O nouă ședință a Comitetului de Conducere a Proiectului UE de Asistență Tehnică pentru reforma Învățământului Profesional Tehnic (ÎPT) s-a desfășurat marți, 28 februarie, la Ministerul Educației. La ședință a participat conducerea Ministerului Educației, Reprezențanții Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Proiectul de Asistență Tehnică al UE...

24.02.2017

Absolvenții școlilor profesionale sunt mai bine pregătiți să inițieze noi afaceri

Dezvoltarea spiritului de afaceri în rândul elevilor și pregătirea cadrelor didactice sunt printre cele mai importante realizări ale proiectului MEEETA III, dedicat activităților de instruire în domeniul antreprenoriatului și angajării în câmpul muncii a absolvenților instituțiilor de învățământ profesional tehnic (ÎPT) din Republica Moldova.