Portalul a fost creat cu suportul financiar al Uniunii Europene
Un elev de la Colegiul Național de Viticultură și Vinificație a devenit Cel mai iscusit tăietor al viței de vie în 2016
25.03.2016

1Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare în colaborare cu Ministerul Educației au organizat pe 24 martie ediția 2016 a Concursului republican pentru elevii școlilor profesionale și colegiilor cu profil agricol cu genericul „Cel mai iscusit tăietor al viței de vie”.

Concursul se află la a treia ediție și are drept scop promovarea profesiilor și specialităților din domeniul vitivinicol și stimularea cunoștințelor și abilităților  elevilor, în corespundere cu necesitățile pieței muncii.

Adrian Severin este elev în anul IV la specialitatea Horticultură și Viticultură de la Colegiul Național de Viticultură și Vinificație din Chișinău. Recent el a obținut titlul de „Cel mai iscusit elev la tăierea viței de vie” în anul 2016. Originar din satul Cepeleuți, Edineț, băiatul spune că nu vine dintr-o familie de viticultori, însă îi place acest domeniu și-l consideră de perspectivă. „După absolvirea Colegiului îmi doresc să activez în calitate de agronom și sunt sigur că acest titlu mă va ajuta să mă angajez mai ușor în domeniul viticulturii”, spune câștigătorul.

La fel ca și Adrian, alți 17 băieți și fete de la cele șase instituții cu profil agricol din țară, care au participat la concurs, și-au etalat măiestria la tăierea în uscat a viței de vie, demonstrându-și cunoștințele practice și teoretice în domeniu. Tăierea viței de vie este o competență profesională importantă pentru elevii care studiază profesiile și specialitățile din domeniul viticulturii şi vinificaţiei. Chiar dacă nu toți au fost câștigători, experiența concursului i-a motivat să devină mai buni.