Portalul a fost creat cu suportul financiar al Uniunii Europene
Managerii instituțiilor de învățământ profesional tehnic au discutat direcțiile strategice de activitate pentru anul 2017
03.03.2017

IMG 8932 minMinisterul Educației a organizat joi, 2 martie, o primă ședință de lucru cu managerii instituțiilor de învățământ profesional tehnic (ÎPT). Participanții au pus în discuție direcțiile strategice de activitate pentru anul 2017 și acțiunile care urmează a fi realizate în contextul modernizării sectorului de învățământ profesional.

În deschiderea evenimentului, Viceministra educației, Cristina Boaghi, a menționat că anul 2017 este unul decisiv pentru continuarea acțiunilor de reformă în învățământul profesional tehnic și a mulțumit managerilor și partenerilor pentru sprijinul acordat în acest sens. Totodată, Viceministra a felicitat directorii instituțiilor de învățământ, care au trecut etapele de concurs și au fost numiți în funcție pentru exercitarea unui nou mandat.

“Ministerul Educației mizează în continuare pe sprijinul directorilor și corpului didactic în vederea modernizării acestui domeniu de învățământ și asigurării unei educații de calitate în școli, în beneficiul elevilor”, a precizat Viceministra.

Tatiana Cebotari, consilier la Ministerul Educației, s-a referit la mai multe aspecte legate de activitatea financiară a instituțiilor de învățământ și a îndemnat managerii să respecte cadrul legal și să asigure transparența utilizării mijloacelor financiare în școli.

Silviu Gîncu, Șeful Direcției Învăţământ secundar profesional şi mediu de specialitate la Ministerul Educației, s-a referit la direcțiile strategice în domeniul ÎPT pentru anul 2017 în vederea asigurării Programului de Suport Bugetar oferit de Uniunea Europeană și implementării Strategiei de dezvoltare a învățământului profesional tehnic pentru anii 2013-2020 și a Codului educației al Republicii Moldova.

În acest sens, pentru anul curent sunt prevăzute mai multe activități de restructurare și modernizare a instituțiilor de învățământ profesional tehnic, inclusiv reconstrucția capitală a centrelor de excelență, elaborarea de noi curricula, introducerea unui nou concept al examenului de calificare, implementarea metodologiei de urmărire a traseului profesional al absolvenților, precum și asigurarea managementului calității în școli.

Printre alte subiecte abordate în cadrul ședinței au fost aspecte legate de procesul de certificare a cunoștințelor și competențelor dobândite în contexte de educație neformală și informală.

La ședință au participat peste 85 de manageri din toate instituțiile de învățământ profesional tehnic din țară.