Portalul a fost creat cu suportul financiar al Uniunii Europene
Peste 700 de locuri de muncă vacante prezentate la un Târg din cadrul Școlii Profesionale Florești
27.05.2017

IMG 1753 minȘcoala Profesională din or. Florești a găzduit vineri, 26 mai, “Forul meseriilor și al profesiilor și Târgul locurilor de muncă”, cu scopul de a prezenta oferta educațională a instituției de învățământ și oferta locurilor de muncă din raion. Evenimentul, organizat cu sprijinul Agenției Teritoriale pentru Ocuparea Forței de Muncă (AOFM), a reunit 19 agenți economici din domeniul industriei ușoare, industriei prelucrătoare, auto și altele.

În cadrul Târgului elevii și absolvenții au organizat expoziții de lucrări și echipamente și master-classuri originale pentru diferite meserii, oferind astfel invitaților posibilitatea de a se familiariza cu oferta educațională a școlii. De asemenea, agenții economici și-au prezentat ofertele de muncă și au organizat prezentări și dezbateri tematice. Spre exemplu, SRL ,,Florean Fashion” a oferit 316 locuri vacante, SA ,,Natur-Bravo”- 100 locuri vacante, SRL ,,Draexlmaier” – 100 locuri vacante.

„Astfel de activități și parteneriate dintre școală și piața muncii contribuie la promovarea schimbului de experiență în pregătirea și instruirea profesională a elevilor, la angajarea eficientă a absolvenților instituției și diminuarea locurilor de muncă vacante”, a menționat la deschiderea evenimentului Nicolae Porubin, directorul ȘP Florești.

Acesta a vorbit participanților despre misiunea şi viziunea şcolii, meseriile studiate, performanţele cadrelor didactice şi ale absolvenţilor, precum și dotarea atelierelor şi implicarea școlii în diferite proiecte educaţionale. Oferta educațională a ȘP din or. Florești cuprinde nouă meserii solicitate astăzi pe piața muncii din domeniul construcții, auto, industriei ușoare și IT. În prezent aici își fac studiile 540 de elevi, dintre care 261 absolvesc anul acesta.

La eveniment au fost prezenți și vicepreședintele raionului Florești, Gutium Vladimir, șefa AOFM Florești, Irina Gusac, precum și coordonatoarea proiectului – partener Kraishandwerkershaft Hersfeld-Rotenburg, Marionela Dabija.