Portalul a fost creat cu suportul financiar al Uniunii Europene
12 absolvenți ai Colegiului de Ecologie sunt deja angajați în câmpul muncii
04.07.2017

2 minColegiul de Ecologie din Chișinău a organizat luni, 3 iulie, ceremonia de înmânare a diplomelor pentru absolvenți. Promoția anului 2017 numără 165 de absolvenți, dintre care cei mai mulți la specialitatea meteorologie. 12 absolvenți ai Colegiului sunt deja angajați în câmpul muncii în diferite instituții de profil.

Mihaiela Roponica a absolvit Colegiul de Ecologie cu diplomă de excelență. Din luna octombrie 2016 tânăra este angajată în cadrul Serviciului Hidrometeorologic de Stat, unde activează în calitate de tehnician meteorolog. „Mereu mi-a plăcut geografia, de aceea am ales fără ezitare această specialitate. Este foarte interesant, deoarece avem posibilitatea să monitorizăm fenomenele meteorologice și să informăm populația. Aș vrea să-mi continui studiile la universitate pentru a deveni un specialist cât mai bun în acest domeniu”, spune absolventa. Ea consideră că studiile profesional-tehnice sunt utile și binevenite pentru începutul carierei profesionale.

Cei mai buni absolvenți ai Colegiului au fost apreciați cu diplome speciale. Astfel, zece elevi au primit diplome de excelență, care le-au fost înmânate de către viceministra educației, Elena Cernei, iar zece elevi au primit diplome de merit. „Pentru fiecare dintre noi se finalizeaza o etapă importantă din viața noastră. La colegiu am învățat, ne-am împrietenit, am devenit buni specialiști. Vom fi mereu recunoscători profesorilor pentru că au pus temelia viitorului nostru profesional”, a spus Ana-Maria Păunescu, absolventă excelentă a specialității „Geodezie, topografie și cartografie”.

Directorul Colegiului de Ecologie, Alexandru Mariț, a îndemnat elevii să mențină relații de prietenie cu profesorii colegiului și să revină aici ori de câte ori vor avea nevoie. “ Moldova are nevoie de specialiști buni și suntem siguri că veți fi capabili să vă încadrați în câmpul muncii. Vă îndemnăm să depuneți mari eforturi pentru a deveni cei mai buni specialiști în domeniul vostru de activitate și să duceți faima instituției de învățământ”. 

Colegiul de Ecologie este unica instituție de învățămînt profesional tehnic din Republica Moldova care asigură formarea profesională a tehnicienilor din domeniul ecologiei. Anual instituția pregătește în jur de 200 de specialiști în domenii precum ecologia și protecția mediului ambiant; geodezie, topografie și cartografie;  gospodărire și protecția apelor; meteorologie; servicii antiincendiare; silvicultură și grădini publice; turism;  piscicultură și acvacultură.

La evenimentul de decernare a diplomelor de absolvire au participat Viceministra Educației, Elena Cernei, absolvenții instituției de învățământ, cadre didactice, părinți, precum și partenerii tradiționali ai Colegiului de Ecologie, cum ar fi reprezentanții Inspecției Ecologice de Stat, Agenției Relații Funciare și Cadastru, Serviciului Protecție Civilă și Situații Excepționale, Agenției de Stat „Moldsilva”, Centrului de Prognoză al Serviciului Hidrometeorologic de Stat.