Portalul a fost creat cu suportul financiar al Uniunii Europene
Târg de cariere pentru absolvenții specialităților agricole
16.04.2024

 

Circa 100 de absolvenți de la 8 instituții de învățământ profesional tehnic din nordul țării au participat la târgul de cariere organizat la Centrul de Excelență în Horticultură și Tehnologii Agricole din Țaul. Elevii au avut posibilitatea să interacționeze la direct cu reprezentanți ai 13 companii despre procedura de angajare, specificul locurilor de muncă și beneficiile pe care le au angajații. 

 

La târg au fost prezentate oferte de muncă în diverse domenii: agronomie, horticultură, zootehnie, siguranța produselor agroalimentare, silvicultură, selecția culturilor agricole ș.a. De asemenea, au fost organizate mai multe activități interactive, workshop-uri și sesiuni de prezentare a companiilor. 

 

La eveniment au luat parte reprezentanți ai Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă Dondușeni, Organizației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA), Centrului Național de Cercetare și Producere a Semințelor, Unității Consolidate de Implementare a Programelor IFAD, ai Direcției Educație Dondușeni, Inspectoratului General de Carabinieri, Camerei de Comerț și Industrie (filiala Edineț), precum și ai Universității Tehnice a Moldovei  și Universității de Stat ,,Alecu Russo” din Bălți.

 

Evenimentul a fost organizat de Ministerul Educației și Cercetării, în colaborare cu Centrul de Excelență în Horticultură și Tehnologii Agricole din Țaul, și face parte din cele 11 târguri de cariere în învățământul profesional tehnic desfășurate în perioada 22 martie - 24 aprilie curent.